måndag 12 oktober 2009

Var är barrikad-40-talisterna nu?

Fler bilder från Göteborg den 10 oktober, använder dem cc-by-se från Olof B som talar på första bilden.
Här är vi med nästan allihopa. Jag, Xor Kalle Vedin PP, Aron Modig KDU, Olof Bjarnason NSM.
En bild till, just här talar Aron Modig KDU, längst ut till höger står Max Andersson (mp).

På onsdag röstar riksdagen om FRA 2.1. Det bör finnas ett antal 40-talister därute som bara längtar efter att stå på barrikaderna igen och tala för integriteten. Vart håller ni hus?

Göteborgsdemon 10 oktober, bilder Max Andersson mailat över. Rörligt finns hos MeglaW, XOR och OlofB har mer. Den jag saknade och inte såg men som kanske var där (?) är Anders Svensson.

Max Andersson talar:





















Malmödemon 10 oktober, från Scaber Nestor











UNT, UNT ledarblogg, GP från demon i GBG, Mark Klamberg är DN:s FRA-chattare enligt DN -dock oklart hur och när på DN-sidan trots att tanken är god inför onsdagen men Mark vet när - och Farmorgun har mer såklart,







Kopimi av bloggväggen från OlofB 11 oktober:



OlofB, Kommunisterna, Anna jobbar och bloggar, ArvidFalk, Dagens Konflikt, Jinge, Annarkia, Sossar mot Storebror, Lando, Anders Widén, TantraBlog, Minimaliteter, Folkpartiet Norrköping, Sundin, Lindberg, MMK, JensO, Anohito, Liberal & Långsint, Bandhunden skäller, ProjO, Blågrön Röra, Frykman, Kent Persson, Oscar, DN, SvD, Dagens Arena, PP, Mer vänster i Uppsala, Hallén, Varjager, Blå Borgen, S_N, PP2, UD/RK, Loppsi, NU, Dexion, Klamberg, Sultan, Opassande, Falkvinge2, Widén, Mullvaden, Svensson, Satmaran, Tomas, Polisstaten, Leo Erlandsson, Free&Thinking, Svart Måndag, Nemokrati, ConnyT, MiniMaliteter, HAX, OscarF (c), PPDrift, knivsöder, Falkvinge, NSM-Sverige, Maria Ferm, Motpol, Herr Klokbok, Lars-Erick, Törnebom, Intensifier, Bloggvärldsbloggen, XOR, Christian Engström, SR, GP, Lake, Dahlberg, Aron Modig (kdu), dnmr, Lando, Opassande, FarmorGun, JRL, Dexe, Maloki, Scaber Nestor, farmorgun, xor, Annika Beijbom, Max Andersson, Calandrella, SR, GP, Lake, Dahlberg, Aron Modig (kdu), dnmr, Sossar mot Storebror.

4 kommentarer:

  1. När man är morfar, farfar och sånt som 40-talisterna numera är finns det mycket annat att ta hand om.

    Därför kan man inte vara ute och demonstrera alltid. Jag är ju 50-talist så jag räknas inte, men jag är upptagen med politiskt arbete 50% av alla helger året runt (främst på olika planeringsmöten för diverse stora demonstrationer, möten samt internationella partimötenetc). Resten tillbringar jag på landet eller med mina barn och barnbarn.

    SvaraRadera
  2. Hej Anders,
    Det var inte menat som kritik mot dig. Jag hade bara tyckt att det varit förargligt om du var där och jag inte hunnit säga hej. Det var så kul att snacka sist vi sprang på varandra. Man kan ju inte klona sig även om det vore praktiskt ibland..:)

    Min generella kritik mot 68-generationen är att den är för tyst nu. Unni Drougge (född 1956) kan ju inte vara den enda offentliga lite äldre personen som står upp för integriteten. Kanske skulle personer med ett brinnande engagemang då som fryshusets Anders Carlberg, Sköld Peter Mattis, Jan Guillou/ FIB; IB-affären, konstnären Sture Johannesson m.fl. kunna intressera sig för den nya tidens frågeställningar?!

    De berörs ju precis som vi andra men har inte riktigt fattat galoppen än..(Och jag menar inte att alla 40-talister är analoga, det finns givetvis undantag i alla stereotypa generaliseringar!!)

    Allt gott, många hälsningar!
    Annika

    SvaraRadera
  3. Ack ja, jag är 40-talist, men sitter inte i riksdagen. Inte heller bor jag i Sthlm.
    Men ingen som är intresserad torde undgått var jag står.
    F.ö. trots påstötning till de fp-are i riksdagen som ifjol protesterade har ingen av dem meddelat ett knyst till mig.

    SvaraRadera
  4. Hej Lars-Erick,

    Det vore bara renodlat korkat av mig att dra alla 40-talister över en kam. Jag menar att majoriteten av oss som engagerar oss inte finns i 68-generationen. Mångfald över generationsgränserna är också viktigt och erfarenhet korsad med ungdomlig entusiasm kan ge sjyssta spin-off-effekter. 68-gen borde kunna aktiveras på nytt!!

    Och bor man utanför Sthlm så är det mkt svårare att få genomslag, tro mig - det vet jag ur mitt västkustperspektiv. Det är så mkt enklare med Stlms-planen eftersom alla är där, året om. Politikerveckan i Visby och bokmässan i GBG är de enda två ordentliga eventen på hela året när Sthlm kommer till provinsen.

    Imorgon gäller det.

    Allt gott!
    Annika

    SvaraRadera