lördag 3 april 2010

Uppdaterad: Flumskola - inget för Fp

Bild: skolborgarrådet i Stockholm, Lotta Edholm (FP), fotograf: Malin Hoelstad, ur artikel om Edholm i SvD.

Fp drar sig ur organisationen Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) förhandlingar om lärarnas arbetstider. När det kommer till skolpolitik lämnar jag med varm hand över argumentationen till kompetenta liberala skolpolitiker som: Runo Johansson, Lars Persson, Helene Odenjung, Lennart Gabrielsson, Mikael Wendt, och Lotta Edholm. Metta Fjelkner, Lärarnas Riksförbunds ordförande, håller med om att det var ett klokt beslut av FP att lämna förhandlingarna.

Det finns en tydlig vattendelare mellan liberal skolpolitik och oppositionen. Fp jobbar för tydlighet i skolan, både för elever och lärare. Antitesen till flumskolan.

Fler, liberaler och andra röster:

Ett antal socialdemokrater på DN om att fokusera på eleverna istället, liberala Anna Lundberg, mer från Lotta Edholm om förtroendetid, Oppositionsrådet Noord (S) i Haninge tycker att SKL ska släppa kravet, Riksdagsledamot Gerdau (M), replik till DN:s ledarsida 19 mars av Håkan Sörman VD i SKL. Mikael Wendt x2, Wendt x3, Amanda Brihed, Niklas Frykman, Ulrika Falk, Mark Klamberg, Andreas Froby, Carina Boberg, Alliansfritt Sverige (S), Pertoft (Mp), Valtersson (Mp), Folkpartiet i Sollentuna.

Och:

Eftersom jag betalar min tv-avgift tycker jag att Utbildningsradion ska lägga ut embed-koden till sina program. Det gör de inte, Public Service, därför får jag hänvisa med länk till programmet Skolfront istället för dem av er som vill ta reda på om skolan är bättre i borgerliga kommuner. Dessutom är det intressant att Alliansen går bättre i storstäderna än utanför. Fortsättning följer.

2 kommentarer:

  1. Å ena sidan är det kanske lika bra att Folkpartiet lämnat förhandlingarna mellan SKL och Läraralliansen, med den inställningen man har från (fp) så skulle en fortsatt närvaro inte leda vidare i rätt riktning. Å andra sidan så är det skrämmande att en företrädare för det skolministeriebärande partiet inte vill att lärarna ska ägna mer tid åt barnen. Som rektor har jag ambitionen att öka den tid som mina lärare ägnar åt barnen, och jag vet att möjligheterna och tiden finns. Det är från lärarorganisationerna som viljan brister: Jag kan tyvärr inte låta bli att tro att den personliga friheten och möjligheten till längre ledighet än de flesta grupper i samhället kanske väger tyngre än omsorgen om elevens bästa? Var står (fp) i den frågan, egentligen?

    SvaraRadera
  2. Fredrik Hartman22 juni 2010 kl. 10:42

    "Jag kan tyvärr inte låta bli att tro att den personliga friheten och möjligheten till längre ledighet än de flesta grupper i samhället kanske väger tyngre än omsorgen om elevens bästa?"

    Har du räknat arbetade timmar över hela året i den beräkningen?

    SvaraRadera