Tage Danielsson från 1979, ur revyn Under dubbelgöken - en liten lunchrevy på Berns som gick under 1979-1980 och tog drygt en timme. Klippet här "En glad amatör" fanns på Youtube och de inklippta politikerna fanns med. Det finns alltid anledning att vara eftertänksam, även när den som lagt upp klippet verkar häckla mitt lag mer.
Utspelen och opinionsmätningarna kommer just nu slag i slag, som en regelrätt hagelstorm. I dagens Aftonbladet målas Sahlin upp som en sjunkbomb. När socialdemokraten Peter Andersson kommenterar har han rätt i att det är politiken som kommer avgöra valet. Men vad är den politiken, precis? Där famlar jag själv i mörkret när det handlar om att för egen del positionera mig mot det rödgröna blocket.
Samma mätning visar också att liberale partiledaren Jan Björklund har tappat förtroende. Även här vill jag lyfta fram det liberala. Vi är många liberaler runt om i Sverige som ser frihet och frihetsbegreppet som den största uppgiften för demokratin. När vi liberaler då konfronteras med initiativ som gredelina kuvert som står oemotsagda från liberalt håll, en internetcensur som liknar Kinas och är kontraproduktiv, straff för underåriga och urinprov för underåriga så finns det all anledning att dra åt sig öronen. Då hjälper det inte att jag personligen tror på kärnkraft för svensk basindustri, trots att jag är oerhört kritisk till uranbrytningen, slutförvaringen samt att Sverige är delvis beroende av Ryssland för sin uranförsörjning.
Här ser jag också en fortsatt roll för vännerna i Piratpartiet, nämligen att genom sitt tekniska kunnande bana väg för en större insikt när det gäller t.ex. hur Golden Shield i Kina inte är en bra modell för EU:s nätpolitik. Emma Opassande vet mer.
Det kan vara värt att minnas att om man anser sig ha den absoluta sanningen är man inte så kompromissvänlig. Och för att citera Tage Danielsson: utan tvivel är man inte riktigt klok.
____________________________
Under de senaste månaderna har det pågått en debatt om personval och om partiernas maktstrukturer.
Fler om personval och interndemokrati:
Fokus, Riksdagsledamot Camilla Lindberg (fp) om civilkurage, Johan Norberg argumenterar för personval efter att ha läst boken av Torbjörn Nilsson.
Och om lite mer integritet:
Sagor från livbåten illustrerar Asks förslag med en stupstock. Träffande.
Fast tvivlen gäller bara ibland för ditt parti va ;-)
SvaraRaderahttp://www.youtube.com/watch?v=FjuhW-4tyEI
Du har ju missat min blogg. PÅ senare tid bl a dessa inlägg som berör frågor som personval, interndemokrati, kompromissvänligthet, fasta principer/ideologi och närliggande frågor.
SvaraRaderahttp://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/04/mellan-langfredag-och-paskdag-om-onda.html
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/04/en-orfil-till-johan-batong-pehrson.html
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/piratpartiet-och-liberati-sakfragor.html
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/partier-utan-medlemmar-men-med.html
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/brott-straff-och-inspiration-till.html
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/om-piskor-samvete-och-kommunalt-veto.html
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/har-en-enskild-ledamot-nagot-ansvar.html
Detta bara för att nämna några blogginlägg de senaste två veckorna. Det finns många inlägg tidigare också under flera år bakåt.
Rickard,
SvaraRaderaTvivlen gäller ju så klart -underförstått- vad som är den viktigaste drivkraften i politiken. Hos mig bottnar det bland annat i mandate-independence-problematiken.
T.ex. hur den valde ledamoten ska förhålla sig till sitt mandat, var hämtar man civilkurage när det behövs, hur formar grupptänkande vårt handlande osv. Jag är med i Fp Liberalerna för att jag ser liberalismen som den bästa ideologin, men vem ska ha rätten till tolkningsföreträdet. Du fattar.. :)
Och till dig Lars-Erick, stort tack för länkarna.
Många hälsningar
/Annika
Liberaler ska ge fan i att kidnappa Tage Danielsson.
SvaraRaderaHan hade säkert blivit skitsne
/Dan