tisdag 10 november 2009

Blomqvist - med brallorna nere

Idag kom ett pressmeddelande om hur Folkpartiet Liberalerna anser att fallet med dömde sexköparen och kommunalrådet i Huddinge Åke Blomqvist ska hanteras. Blomqvist uppmanas att avgå med omedelbar verkan. Liberala kvinnor har reagerat kraftigt. Det är ostridigt att Blomqvist är dömd till dagsböter för sexköp av minderårig, som eventuellt är offer för trafficking.

Men, hur hade politiken - inte lagboken - t.ex. hanterat frågan om Blomqvist istället valt att betala för liknande tjänster av en jämnårig person som inte var offer för slavhandel? Och jag undrar stilla, hur många politiker skulle i så fall var tvungna att avgå?

Mer slask, goda kålsupare är vi allihopa:
Metro, PB1, PB2, AB.

9 kommentarer:

 1. Han har gett omdömeslösheten ett ansikte !

  SvaraRadera
 2. om du Annika kommer in i riksdagen blir jag mörkrädd. Inget snack, straffa den "jävel´n" ;Åke till livstid, med skogsarbete, timmerflottning o. dyl. Eller gräv en bivack utan syre, kan bli så om man inte gör rätt..??

  SvaraRadera
 3. Det är genant att du försöker ta en fråga där det är tydligt att en folkpartist begått ett grovt olagligt fel och övergrepp mot en betydligt yngre och mer utsatt människa för att försöka göra om det till en fråga om prostitution ska vara tillåtet eller inte.

  I grund och botten är jag av åsikten att politiker ska avgå om det begår brott och som andra säger så ska det i synnerhet göras om folk är så omdömeslösa. Inte få halvadana ursäkter som ditt inlägg utgör.

  SvaraRadera
 4. Hmmm. Så flicka var tvingad dit??? På intervjuerna låter det som om hon gick dit frivilligt. Hon må vara omyndig men inte minderårig, då hade hon varit 14, hon var 17...

  SvaraRadera
 5. Alla har inte så tur som Blomqvist. Vem skulle inte velat vara med där...

  SvaraRadera
 6. Omdömeslös, ja. Och dömd till böter för "försök till sexköp" av en 17-årig kvinna. Inte för sexköp och inte av ett barn.
  Mycket omdömeslöst och korkat. Men pratar man om det "grova" i detta så tar man stora ord i munnen.

  Lars-Erick

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Tack för alla kommentarer, jag håller med om att postningen var rätt blek men informationen kom stötvis och det gick inte att dra så många välgenomtänkta slutsatser just då. För er som är genuint intresserade av att sätta er in ämnet så föreslår jag att ni läser LouiseP:s (dubbel)postning http://www.louisep.com/node/2070

  Och som sagt, sedan jag postade i tisdags har det framkommit mer info om att Blomqvist stod som värd för eventet han sedan blev dömd för.

  Hälsningar
  Annika

  SvaraRadera
 9. Hur gick det för den där sex-domaren i högsta domstolen som gjorde en liknande sak, men gick fri, och belönades med att få ett ännu bättre jobb i högsta domstolen, där han nu är med och författar Sveriges lagar!?

  Hur kan man komma undan med sådant agerande??

  Det ende jag kommer på att är att skillnaden mellan fp-politikern och sex-domaren är att den sistnämde måste haft en hel del hållhakar på de andra domarna, som beslöt om hans friande dom.

  Bedrövligt att Sveriges lagar skall skrivas av domare med ett sådant uselt omdöme och låg moral.

  SvaraRadera