tisdag 4 augusti 2009

Tecknad bildkavalkad av blodigt allvar

För en tid sedan bytte jag till knallgrönt här för att illustrera stödet för medborgarna som kräver demokrati i Iran. Jag såg klippet om valet i Iran på Mattias Lönnqvists blogg, Mattias såg det via SvD:s blogg. Blodigt allvar om demokratin i Iran på drygt fyra minuter:


Bloggade om Björklund och kärnkraften tidigare idag. Kärnkraft och kärnvapen, olika tillämpningar av samma tekniker. Har Iran kärnvapen eller behöver de bara kärnenergi för sin energiförsörjning? Det finns många fördelar med att stötta de som kämpar för demokratin i Iran, en är att vi troligtvis får bättre insyn i Irans uranhantering. IAEA:s relativt nyvalde generaldirektör Yukiya Amano dementerar att Iran har kärnvapenplaner. Hoppas han har rätt.

3 kommentarer:

 1. I så fall om dem vill kärnkraften för en godvilja. Ska Iransregim respekterar demokratin och människorsrättigheter i Iran.Annars finns alltid ett fara att dem användar tekniken för onda grejer.En demokrati Iran ska få kärnteknik inte dem facister...

  SvaraRadera
 2. Att hävda att kärnkraft och kärnvapen är olika tillämpningar av samma tekniker är som att hävda att nervgasframställning och schampoproduktion är olika tillämpningar av samma tekniker (det vill säga kemi och kemisk processindustri). Det är som att säga att tillverkning av biologiska stridsmedel och framställning av penicillin är olika tillämpningar av samma teknik. :)

  SvaraRadera
 3. @Michael:
  Har du den ena tekniken, blir det enklare med den andra. Kunskap, färdighet och erfarenhet. Byggande av den rätta infrastrukturen.

  SvaraRadera