måndag 16 november 2009

Blandade karameller inför landsmötet i Växjö

På torsdag börjar Folkpartiet Liberalernas Landsmöte 2009 i Växjö.

Som ledamot av Gröna Liberalers ledningsgrupp vill jag slå ett särskilt slag för att liberal miljöpolitik tar större plats än enbart partiledare Björklunds kärnkraftskramande. Jag brukar säga att vi gröna liberaler är de som värderar teknikneutralitet och gillar mer än bara kärnkraft. Eftersom unga kvinnor i storstäderna numera föredrar mp i hög grad så är det dags att skruva upp den gröna liberalismen inför valet 2010.

Statligt ägda bolaget Vattenfall har hamnat i hetluften. Ny VD blir norske Öystein Löseth. Eftersom jag är född på 70-talet är det svårt att låta bli den här associationen till Åhlins film Dunderklumpen när Blomhåret möter vattenfall:Vellinge-kampanjen som Johan Bergelin drog igång förra veckan via fb har han bloggat utförligt om här. På landsmötet i veckan har Martina Lind och co. via bloggen Att dricka liberalt dragit igång en backchannel. Det blir #fplandsmote på twitter. På makthavare.se har man ställt frågan vilka som är de viktigaste frågorna i Växjö, jag vet inte om svaren är representativa men det får mötet utvisa. Riksdagsledamot Birgitta Ohlsson med flera kommer driva på i frågan om flexequality som tredelad föräldraförsäkring.

Från Göteborg vill jag till slut rapportera att Folkpartiet Liberalernas provvalsresultat som är rådgivande har offentliggjorts. Jag kom på femte plats i provvalet till riksdagen och känner en enorm glädje, stor ödmjukhet och tacksamhet inför den möjlighet som provvalsresultatet kan bidra till. Nu ska valberedningen säga sitt. Den slutgiltiga listan klubbas i Göteborg i januari.

3 kommentarer:

 1. Grattis till det fina provvalsresultatet, Annika! Du får nog skörda lite frukter av din fina EU-valskampanj nu.


  MVH

  Runo

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket, Runo! Hoppas vi hinner snacka lite på Landsmötet också!
  Många hälsningar
  Annika
  :)

  SvaraRadera
 3. Grattis Annika.. till ditt resultat i provvalet!! ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera