måndag 9 februari 2009

Listan till EP är klar!

Älvsnabben vid Lindholmen, kollektivtrafik på Göta Älv från fastlandssidan till ön Hisingen.

Hurra! Det var en lång, lång resa hit och listan är nu äntligen spikad. Jag står kvar på plats nummer 11 på FP:s lista till EP och ska förvalta det förtroendet efter bästa förmåga. Det är 16 veckor kvar till den 7 juni 2009. Efter partirådet på Eriksberg fredag-lördag avrundade jag helgen på söndagen med ett par timmar på LUF Väst:s årsmöte. Det är alldeles enastående att så många unga liberaler vill lägga en hel söndag på politik och det ska bli roligt att ta del av LUF:arnas arbete inför EP-valet. De är verkligen ambitiösa och jag tänker stötta dem där jag kan.

I söndags stod det om vårt liberala kommunalråd Helene Odenjungs blogg i västsveriges största morgontidning. Tidningen använder sig dock inte av länktjänster som t.ex. Twingly för att länka bloggar till artiklar vilket jag skickar med som ett gott råd - bloggosfären växer, även här finns marknadsandelar att hämta för stora tidningskoncerner. Helene konstaterar också i sitt inlägg att artikeln om bloggarna från papperstidningen inte ligger ute på nätet...

Europaprogrammet är klart och det är mycket glädjande att partirådet kunde enas kring en bättre mångfald av energilösningar i programmet. Satsningarna på förnyelsebar energi är välkomna. Kärnkraftsuppgörelsen från i torsdags har ruskat om i inrikespolitiken och det ska bli intressant att följa hur den rödgröna-röran kommer att förhålla sig till energipolitiken under det kommande året. Trenden visar att fler och fler svenskar är positiva till kärnkraft.

Partirådet tog tydligt ställning mot Ryssland. Den post-sovjetiska inflytelsesfären är på uppåtgående, vi som liberaler ska vara tydliga i vårt budskap för demokrati och i vårt stöd av demokratirörelser i alla länder med icke-demokratiska regimer. I vårt närområde finns Europas sista diktatur - Vitryssland. Under valrörelsen inför 7 juni kommer SILC bjuda in ett antal vitryska demokratiaktivister så att de kan se hur en valrörelse går till här. Det känns oförlåtligt att under 40% av alla röstberättigade svenskar röstade i förra EP-valet när människor i Vitryssland inte har demokrati och fängslas för sina åsikter. Ser dock fram emot deras tankar och erfarenheter och räknar med att ni alla går och röstar den 7 juni!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar