söndag 22 februari 2009

Slippa konstgjord andning

Lördagen tillbringade jag i ledamotshuset, bilden dock från förra året.
Näringsminister Maud Olofsson (c) har tagit tag i SAAB:s problem på helt rätt sätt. Imorgon måndag beger hon sig till Trollhättan tillsammans med arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin. Det är ingen idé att ge konstgjord andning till en organism som verkar ha dragit sitt sista andetag. Inför EP-valet ska jag bli bättre på att hitta fördelarna med EU för den framtida västsvenska bilindustrin. Det måste finnas cleantech-lösningar i form av t.ex. elbilar som skulle kunna ersätta de gamla fossildrivna fordonen. Med lite draghjälp av amerikansk forskning kring effektiva batterier skulle SAAB och Volvo kunna ligga i bilparkernas framkant inom kort.

Hur framtida elbilar ska drivas och om det är svensk kärnkraft som ska till återstår att se. Men svenskar blir alltmer kärnkraftspositiva.

Zimbabwes diktator Mugabe fyller år och lyckas hålla sig kvar år efter år trots omvärldens påtryckningar. Även här borde EU kunna ta ett samlat grepp för att hjälpa den svältande befolkningen och Morgan Tsvangirais demokratisträvanden.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar