fredag 6 februari 2009

Partiråd, kärnkraftsuppgörelse, EU-bevakningFp:s partiråd börjar idag efter lunch. Det är både Europaprogrammet och listan till Europaparlamentet som ska klubbas. Ser fram emot en givande helg och hoppas få tid att prata lite både med vår partisekreterare Erik Ullenhag och tf partisekreterare för att få lite ny input när det gäller vårens kampanjande inför EP-valet.
Alliansregeringen har enats om en kärnkraftsuppgörelse som glädjer vissa och retar gallfeber på andra. En mycket klok man från Göteborg sa: "Som folkpartist är det aldrig antingen eller, som folkpartist är det alltid både och..." Vi är alla överens om att vi måste ta itu med klimathotet på allvar och strävar mot samma mål. Det är vägarna dit som skiljer sig åt. Jag saknar en lösning på brytningsproblematiken, många centerpartister ser problem med slutförvaringen av kärnbränsle. Moderna reaktorer utnyttjar mindre bränsle för mer effekt. Det betyder de facto att mängden avfall blir mindre än med dagens reaktorer. Men, självklart bör vi lägga krutet på det förnyelsebara! Och det är väl bara Frankrike som försöker etikettera om kärnkraft som en förnyelsebar energikälla.

Valdeltagandet i EP-valet 2004 var erbarmeligt lågt. Vi ska höja valdeltagandet till EP-valet i juni. Hjälp på vägen har dykt upp från tre stora morgontidningar och det glädjer mig. Ledarsidan i dagens GP drar sitt strå till stacken. Både DN och SvD har inlett Europaåret 2009 med sjyssta webbsatsningar på EU. När vi får stopp på EP:s flyttcirkus från Bryssel till Strasbourg kommer mediebevakningen bli ännu bättre. Då taket på plenisalen i Strasbourg föll in och EP fick stanna kvar i Bryssel i slutet av sommaren blev mediebevakningen omedelbart mycket bättre. För att inte tala om besparingarna i € och CO2 utsläpp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar