tisdag 16 juni 2009

Högklackade fotavtryck

Amanda Brihed fortsätter med sitt intensiva integritetsarbete. Igår publicerades Elizabeth Catalán/Briheds artikel på Politikerbloggen. Det blir ett startskott för arbetet inom Svart Måndag fram till Jönköping 4-5 juli, Freedom Not Fear i Stockholm 12 september och valrörelsen 2010.

Arbetet med att få ut mer info om ACTA fortsätter. Läs särskilt avsnittet på sidan 5, under avsnitt 4 i pdf:en på regeringens hemsida där det står: Skyddet av immateriella rättigheter i digital miljö. Under det avsnittet finns det inget textförslag alls. Se SVT:s ACTA-inslag här för att se hur ACTA kan komma att påverka dig, läs också Liberati-inlägget om övervakningsproblematiken.
Möjliga lösningar för att få ut information om ACTA:
Alternativ 1: Om en riksdagsledamot med civilkurage läcker info om t.ex. avsnitt 4 - när det finns - till en journalist så är han eller hon garanterad källskydd. I Torgny Segerstedts och andra liberalers anda vore detta en strålande lösning.
Alternativ 2: Om någon tar det skriftliga avslaget på att begära ut ACTA-handlingarna så kan det överklagas till Kammarrätten, och om man får avslag där bör man kunna överklaga till Regeringsrätten.
Den som vill ha ett komplement till alliansens skolpolitik ska absolut läsa Scaber Nestors inlägg om särbegåvning. Det finns säkert många begåvningar därute som kunnat blomma ut om någon bara sett att de fanns.
Jag ser mycket fram emot Visby i år! Hoppas vi ses där under Politikerveckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar