fredag 3 juli 2009

Bästa i Visby 2009: horisontellt nätverkande

Bilden: Bodil Ceballos (mp), Annika Beijbom, Maja Åberg (Amnesty) och Lena Klevenås (FIAN) HG/Visby 2 juli. Klevenås är otrolig på PR! Jag bara väntar på att någon byrå ska slå klorna i henne för gott. Samma dag som vårt ESK-seminarium lyckades hon få in en helsida på GP-debatt. Chapeau! Läs gärna artikeln från seminariet.

Det klassiska roséminglet på Prime måndagen den 29 juni måste bara vara med. Bilden är från makthavare.se I bilden finns bland andra EU-minister Cecilia Malmström och Alexander Bard.

Rättvisemärkt vann två utmärkelser i Almedalen, både Westanders och Hill and Knowltons valde att belöna organisationen med årets hetaste respektive årets varumärke. Med självklar bias tycker jag att Alexander Bard var årets hetaste person näst kanske Falkvinge från Piratpartiet och att Fores borde vunnit bästa varumärke. Det är förbryllande att kooperativet som företagsform är tillbaka i ropet. Vad hände med bättre arbete för att eliminera alla överflödiga handelshinder så att så kallad rättvis handel inte behövs? Avskaffa EU:s jordbruksstöd, använd WTO smartare. WTO idag är mer en snygg byggnad vid Genève-sjön med en underbar trädgård och vigelandslika statyer à la kroppsideal från 1930-talet än en modern handelsorganisation.


Politikerbloggen förgyllde sina bildkavalkader från Visby med min vän linslusen Johan Hedin. Jag rullade igenom bilderna och log glatt åt Johan som tydligen var där Niklas, Lisa och Daniel var - varje dag på bilderna.


Bland de bästa seminarierna var Katherine Zaleskis på måndagen och Fores på torsdagen. Zaleski bjöd på historien om the Huffington Post och dess betydelse för demokratiseringen av yttrandefriheten i USA. Fores hade bjudit in Hans Pandeya, köparen av TPB, som deltagare i debatten om framtidens upphovsrätt efter Pirate Bay. Debatten bjöd på idel tungviktare, bland andra Isobel Hadly-Camptz och Nicklas Lundblad.


Med sådant utmärkt sällskap som i år så blir Politikerveckan 2010 något att verkligen se fram emot. Då blir det mer av allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar