fredag 18 september 2009

Det ska vara pirat i årSverige tar över i Adenviken och tar upp piratjakten. Försvarsminister Sten Tolgfors besökte EU NAVFOR:s högkvarter i Northwood i början på september och i fredags publicerade Niklas Svensson nyheten att Sverige ska leda EU:s piratjakt. Nu är Försvarsmaktens youtubeklipp om korvetten HMS Malmö borttagen men det finns många andra combat kamera-klipp att fördjupa sig i för den som vill se mer av vad Försvarsmakten ägnar sig åt. Jag tycker det är smått bisarrt att så mycket detaljerad info ligger ute.

2009 har i övrigt varit ett gediget Piratår och eftersom jag sprang på en av Pirat-förlagets storheter förra veckan kan jag inte låta bli att undra om det blir några genuina dubbelpirat-utgåvor på 2010 års bokmässa i Göteborg. Falkvinge borde komma i bokform och då givetvis på ett piratist-förlag. Piraterna på förlaget gjorde trots allt med bokbranschen då vad Piratisterna gjort med politiken i år.

Jag kan rekommendera ett besök på utställningen Middag med Pol Pot som pågår på Forum för Levande Historia på Stora Nygatan i G:a Stan, Sthlm. Den handlar om ideologiska skygglappar och visar på hur lätt det är att se det man vill se. Seved Monke och Per Altenberg har postat om att det är dags att göra upp med vänsterblocket och kommunismens brott mot mänskligheten.

Aftonbladet har tagit pulsen på de politiska partierna med ett år kvar till valet, kul översikt. Kyrkovalet igår drog drygt 12% av alla röstberättigade. Jag ser fram emot 2010 - Alliansåret.

4 kommentarer:

 1. Samarbeta med Piratförlaget? Jag tror knappast det. Guillou och Marklund finns där, och, eh, piratrörelsen och de är, hmmm, politiska fiender.

  SvaraRadera
 2. Jag vet, Calandrella tack för kommentaren. Jag ska inte skoja i mina bloggposter, det blir lätt onynanserat men eftersom jag träffade Guillou i onsdags kunde jag inte låta bli att fundera kring hur allt blev så PIRAT plötsligt..
  Många hälsningar
  Annika

  SvaraRadera
 3. Ler...kul reflektion angående Piratsnacket!

  SvaraRadera
 4. Underfundiga Annika...
  :)

  Ha det bra på biblioteksmässan.
  Kram/M

  SvaraRadera