torsdag 9 april 2009

Glad påsk!

Lilla bilden: Catrine Norrgård och jag på ELDR-middag i Bryssel, fredagen den 3 april. Catrine Norrgård hann med antidiskrimineringsdirektivsdebatten - långt ord - i EP under vårt besök och har länkat till debatten via sin blogg.

En kort rapport om ELDR, den europeiska liberaldemokratiska paraplyorganisationen, och förra veckans seminarium ligger ute på ELDR:s hemsida. Kommisionären Siim Kallas ser ut så här på en officiell bild. Jag är oerhört tacksam över att jag fick möjligheten att åka eftersom det transkulturella utbytet européer emellan är så viktigt för hela EU-projektet. I Nederländerna säger man "onbekend maakt onbemind". Andemeningen är att det är svårt att tycka om något som man inte vet något om.


En undersökning som publicerades igår visar på nytt att få svenskar känner till EP-valet den 7 juni 2009. Frågan är hur många som vet om när det är riksdagsval nästa gång. Först när man vet det blir det riktigt intressant med den senaste opinionsundersökningen. Vi befinner oss i ett moment 22. Å ena sidan är det de politiska partiernas uppgift att bilda opinion och väcka intresse för valet. Å andra sidan är det en rejäl utmaning att få draghjälp och från t.ex. valmyndighetens sida är det enbart deras uppdrag att organisera det praktiska.

Säg EU på en fest och människor blir tomma i blicken - det ska vi ändra på! På ELDR-seminariet förra veckan uttryckte vissa av de liberala vänner att de i sina egna respektive partier hade ett betydande internt EU-motstånd. Som liberal från Sverige är läget bättre. Catrine Norrgård och jag hade i alla fall två höjdardagar med våra europeiska kandidatkollegor i Bryssel, se fotot överst i inlägget av Anne-Marie Ekström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar