söndag 5 april 2009

Vilken vecka!

Veckan som gick var alldeles enastående! Tisdag till lördag i Bryssel av två skäl. För det första åkte vi på resa med EU-nätverket Väst för att lära känna varandra och EU. I rask följd avverkade vi i onsdags Reppen, Svenskt Näringsliv, Kommissionen/Wallströms kabinett och en konsultfirma. I torsdags var vi på Europaparlamentet där vi träffade MEP Olle Schmidt (fp) och MEP Henrik Lax från Svenska Folkpartiet i Finland. De kom just från veckans minisession med knapptryckning om bl.a. Ryssland och rätten till likabehandling. Brysselstudieresan avslutades med ett inspirerande möte på WestSweden.

Under veckan var det många stora händelser: NATO-topp i Strasbourg, G20-möte i London och i EP i Bryssel röstade man om bland annat diskriminering. IPRED trädde i kraft i Sverige och det har gjort att internettrafiken minskat..

Det andra skälet till resan var en kandidatutbildning i liberal regi som ELDR arrangerade. Det var mycket givande att träffa europeiska liberala kandidatkollegor från ett tiotal länder. Jag ser mycket fram emot att samarbeta tätare framgent, även efter valet den 7 juni.

Nordegren i P1 har intervjuat ett antal av de svenska partiernas toppkandidater till Europaparlamentet, intressant lyssning i dessa kampanjtider. Bra BBC-blogg om Europa och världen skriver Mark Mardell som är Europaredaktör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar