fredag 27 mars 2009

Dawit Isaak-dagen

Tidskriften Fokus bloggare har länkat till de fyra stora dagstidningarna som deltar i Uppropet Frige Dawit Isaak. Det känns gravt postmodernt att länka till en länk som länkar.. men angeläget och ett bra initiativ. Folkpartiet driver på ordentligt i frågan, via bland andra riksdagsledamot Cecilia Wigström från Göteborg och MEP Olle Schmidt (fp). Skriv på uppropet du också.

Idag tillbringade jag förmiddagen på Göteborgs Stadsbiblioteks Europainformation tillsammans med entusiasmerande Cecilia Wikström från Uppsala. Mötet inleddes på ett magnifikt kontor med utsikt över kulturgöteborgs epicentrum och avslutades med ett mycket spännande initiativ som kommer nå sin kulmen på världsbokdagen den 23 april. Stadsbiblioteket har tagit över Europa Direkt och det är en kanonsatsning från bibliotekets sida.

Birgitta Ohlsson har kontaktats av BBC för att delta i en debatt angående sitt upprop mot Vatikanen. Återkommer med länk. I veckans utgåva att tidningen NU har Liberati en artikel inne på samma tema. Året är 2009. Bort med radbandet från våra äggstockar!

1 kommentar:

  1. Hej! Vill bara tipsa om reggabandet Drömspårs låt "Frige Dawit Isaak!": http://www.dromspar.se /Lars

    SvaraRadera