måndag 16 mars 2009

Vår i Brygge och Göteborg

Krokusen blommade ordentligt i Brygge när jag var där onsdagkväll på middag. Helgen som gick ägnade jag åt Europaskolan i Göteborg på lördagen och EU-kampanj på söndagen. Närvarade gjorde flitiga bloggarna och kollegafolkpartisterna Mikael Wendt från Skövde och Anne-Marie Ekström från Borås och drygt 70 liberaler till från hela västsverige.

Den senaste veckan har katolska kyrkan återigen visat att kyrkan inte lever med sin tid i och med exkommuniceringen av en våldtagen, gravid nioåring. Nioåringens kropp skulle inte ha ha klarat tvillinggraviditet och förlossning. Aborten som utfördes skedde på medicinsk grund och gärningsmannen, flickans styvfar - våldtäktsmannen, går fri från skuld. Cecilia Wikström, Birgitta Ohlsson (fp) med flera har startat ett facebook-upprop som heter Rött kort vatikanen. Fler än 10.000 personer var medlemmar för en liten stund sedan, gå med du också.

Det verkar som om svenska UD jobbar allt mindre för den yttrandefrihetsfängslade Dawit Isaak. Fokpartiet har varit mycket drivande i frågan, inte minst via MEP Olle Schmidt men under det svenska EU-ordförandeskapet kommer det inte vara möjligt för Sverige att driva sina egna frågor. Utrikesminister Carl Bildt, en känd globetrotter, flyger inte heller riktning frigivning för Isaak någon gång snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar