onsdag 25 mars 2009

Hönan eller ägget?

Det var vår i Bryssel den här veckan också. På gräsmattan utanför sammanträdesrummet pickade två, nöjda brysseldvärghöns i backen. Det var en fin kontrast mellan allvaret inne och bekymmerslösheten utanför, lite luftigt kackel bara.

Emellertid ska den tjeckiska regeringen avgå eftersom 101 av de 200 tjeckiska parlamentsledamöterna röstade för att fälla regeringen. Det kommer mycket olägligt med tanke på att Tjeckien är EU-ordförandeland för närvarande. Henrik Brors i DN svarar på frågan vad som händer härnäst.

Debatten kring katolska kyrkan fortsätter. Finns det plats för vatikanen i vår tid? Både på SVT debatt och i Expressen har diskussionen fortsatt. Jag fick en lång kommentar av en god katolik som tyvärr inte lämnade någon kontaktuppgift. Det är lättare att diskutera när motparten ger sig till känna.

Miljödebatten jag deltog i på lördagseftermiddagen arrangerades av Naturskyddsföreningen med anledning av deras jubileumsår. Det blev en tacksam debatt eftersom miljöpartiet deltog med en representant. Vi var oense om mycket, jag blev så inspirerad att jag bjöd in till en uppföljningsdebatt fp mot mp i Göteborg.

LO:s Wanja Lundby Wedin borde troligtvis avgå med tanke på antalet uppdrag och AMF-affären. Stig Malm fick avgå men systemet finns kvar. LO:s ordförande bör inte utöva ägarmakten på det här viset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar