lördag 3 oktober 2009

Swing it! Tá 67,13%

Irland har röstat ja till Lissabonfördraget med ett röstdeltagande på 59%. Ja-sidan vann med 67,13%. Roligast är att Amelia Andersdotter är ett steg närmare Europaparlamentet trots att hon är kritisk till fördraget. Europaparlamentet behöver fler unga, insatta personer, gärna kvinnor som brinner för relevanta politiska sakfrågor. Jag hoppas Andersdotter tar plats som MEP:are 2010!

Officiella presskonferensen där Wallström lovar att ta ett par Guinness för att fira trots att hon inte är någon öldrickare egentligen är bortklippt i officiella EU-klippet nedan men finns här om du vill se henne skämta. I klippet här är det framförallt Barrosso som talar, flankerad av Wallström:Barrosos egen kommentar till varför irländska opinionen svängde:Några blandade reaktioner på RTE One efter den irländska folkomröstningen:Mer:
Twitterflödet från RTE One, officiellt valresultat, DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, HAX, Washington Post, The Guardian, EU-minister Cecilia Malmströms grattis och Fredrik Reinfeldts presskonferens från Rosenbad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar