måndag 19 oktober 2009

Vit som snö?

Alan Rosenblatts tal om Obamas första år från seminariedagen i Stockholm om när tekniken förändrar politiken. Klippet är drygt 66 minuter och riktigt bra. Inleder gör Karin Pettersson som just gått från tidningen Fokus och börjar som kommunikationschef för socialdemokraterna den första november. Rosenblatt undervisar på IPDI vid George Washington University, bloggar på Huffington Post och Dr.DigiPol, twitter drdigipol. På svenska finns opengov.se, ett initiativ av eldsjälen Peter Krantz.Det är bara att gratulera s till att de lyckats få in Pettersson i laguppställningen och vet att det snickras inom s bland många kompetenta kvinnor. En del har jag själv haft förmånen att lära känna och har stor respekt för. Det största Pettersson och co har att ta itu med nu är att Sverigedemokraterna lyckats kapa en del av folkhemstanken, de bedriver brun politik på sosseretorik. Min förhoppning är att sossarna, med alla sina kloka personer, tar itu med sd offentligt redan nu. Vi får göra gemensam, tvärpolitisk sak där det går. Vårt öppna demokratiska samhälle är alltför viktigt att släppa taget om och att tiga ihjäl problem brukar sällan få dem att försvinna..

Mer:
Seved Monke, Mark Klamberg, boken av Oivvio Polite >>White like me << utvalda texter om rasism 1992-2007 om vad rasismen gör med oss och vad vi gör med den, tidningen Expo, DN, Svd, Politikerbloggen med göteborgaren Göran Johansson (s) som inte verkar vilja lyfta ett eget finger, Newsmill där sd uttalar sig om att de gärna vill samarbeta med socialdemokraterna.

Och mer om nätpolitik, som säkert kan användas för att bredda den demokratiska förankringen inför valet 2010:
Femtio bästa amerikanska politiska bloggarna enligt Technoratis rankning.
Internet Advocacy Centers Library, utmärkt digitalt bibliotek för nätpolitik.

7 kommentarer:

 1. "Sverigedemokraterna lyckats kapa en del av folkhemstanken..."

  Kapa använder man om någon stjäl något av någon annan. Men Sd har bara plockat upp det ni andra politiker kastat i soptunnan.

  SvaraRadera
 2. @Anony: Jo, jag hoppas verkligen alla andra politiker kastat nazismen i soptunnan... eller för den delen alla tidigare exempel i historien där partier försöker få svaga grupper att angripa ännu svagare grupper. Under medeltiden när digerdöden sas vara judarnas fel lite här och var. I soptunnan med sånt och fram för ett samhällde där alla är lika mycket värda.

  SvaraRadera
 3. Synd att ni bägge väljer att vara anonyma. En styrka med nätet är ju annars att man kan få komma till tals som sig själv och visa att man står för sina egna åsikter. Alla kan inte vara överens med varandra om allt, och för att använda ett galet slitet citat av Voltaire "Jag kanske ogillar din åsikt men jag försvarar med näbbar och klor din rätt att uttala den". Desto bättre när din åsikt har en identitet.

  SvaraRadera
 4. VAr och en kan dra sin egen slutsats
  http://affes.wordpress.com/category/kriminalstatistik-sverige/

  SvaraRadera
 5. Det enda vi har att frukta är när makten( politikerna) och rätten (domstolarna) förflyttas till den lokale imanen, då makt är rätt...då ni...de vi kallar grundläggande fri och rättigheter upplöses, kvinnorna skall bära burka....vad har vi att frukta egentligen??

  SvaraRadera
 6. Rosenblatts tal var verkligen bra! Intressant att till och med kampanjprocessen präglas av öppenhet och i någon mening frihet. Det verkade ju löna sig, eftersom att man kunde hålla dialogen igång.

  SvaraRadera
 7. @Linus: kul du tyckte samma. Mkt av det han gjort rent generellt är ju intressant för oss eftersom han ligger precis i snittet politik/teknik och det är väl åt det hållet vi vill röra oss i vårt arbete framgent också för att bredda debatten.

  SvaraRadera