onsdag 27 maj 2009

Integritet - tänk rätt!

Igår publicerade SvD Brännpunkt en artikel om integritet i nätutgåvan. Det blev ett tvärpolitiskt ställningstagande tillsammans med Nätverket Svart Måndag (NSM). Vi måste förvalta den liberala traditionen av att värna individen och yttrandefriheten. Internet har inneburit en bred demokratisering av yttrande friheten som vi ska förvalta på bästa sätt.

2 kommentarer:

 1. Att kunna koppla upp sig mot Internet ska vara en individuell mänsklig rättighet och det ska INTE vara företagens public relationsmarknad.
  All mänsklig kunskap kommer att ligga på nätet i framtiden. Endast om alla kan utnyttja denna informationsbank villkorslöst kommer den att bidra till allas utveckling, samt bidra till individens utvecklingspotential.
  Därför anser jag att alla lagar som syftar till att begränsa individens möjlighet att utnyttja Internet är ett brott mot de mänskliga rättigheterna. För idag är inte ens alla människor uppkopplade.

  SvaraRadera
 2. Synd att du inte fick en plats i parlamentet.
  Tycker att du har synnerligen vettiga ideer och tankar om integritet och internet bland annat.
  Ta en lyssning/alternativt (ladda ner låten gratis & lagligt) på låten Ifred som handlar om Ipred med electropunk bandet Batch ID.

  Info på Engelska:
  Batch ID is back with a brand new song named Ifred.
  For the very first time a song written by Batch ID with Swedish lyrics.
  You can listen to it at Myspace
  http://www.myspace.com/batchid

  Download it at Piratebay
  http://thepiratebay.org/torrent/4962505

  or download it at Last.fm
  http://www.lastfm.se/music/Batch+ID/Ifred

  SvaraRadera