fredag 1 maj 2009

Ser vi The Clash of Generations?

Det är dags att vi liberaler tar ett helhetsgrepp i integritetsfrågorna. Från FRA, via IPRED 1 & 2 till ACTA. Fildelningsdebatten, The Pirate Bay-domen och hur man löser betalningen när personer som är aktiva på nätet är både konsumenter och producenter. Telekompaketet.

Liberalismen ska i alla lägen verka för att skydda individen mot omotiverad lagstiftning. Problemet vi står inför är att de lagstiftande instanserna till alltför stor del består av personer som bara konsumerar nätet och inte själva deltar aktivt. Det är ostridigt att man ska kunna få betalt för sina produkter men att kriminalisera en hel generation istället för att hitta nya tekniska lösningar bidrar inte konstruktivt. Samuel Huntington myntade The Clash of Civilizations, är det en Clash of Generations som pågår idag?
Läs t.ex. Isobel Hadley-Kamptz inlägg, om Telekompaketet av Fjellner, på Nätverket Svart Måndags blogg. Jag tar tacksamt emot tips och förslag på fler personer, texter och nätverk som brinner för integritet.
Följ La Quadrature du Net för viktig info angående nästa veckas omröstning i Europaparlamentet, länken går till den engelskspråkiga sidan.

2 kommentarer:

  1. Johan Svensson24 maj 2009 22:12

    Du skriver "Liberalismen ska i alla lägen verka för att skydda individen mot omotiverad lagstiftning."

    Vad är motiverad lagstiftning? Är du för eller mot FRA-lagen?

    SvaraRadera
  2. Sedan liberalism blev synonymt med "rätten" att ostraffat få stjäla vad man vill har jag slutat kalla mig liberal. Hur vore det med en sansad analys av all denna skrämselpropaganda om "övervakning"? Sluta fuldela så försvinner övervakningen.

    SvaraRadera