tisdag 2 mars 2010

Kärlek till författningsdomstolen

Då vet vi, de rödgröna talar äntligen klarspråk. Blir det maktskifte så kommer avdraget för hushållsnära tjänster att avskaffas. Tråkigt för de många som jobbar i sektorn. Ännu tråkigare är det att de rödgröna inte med ett ord har nämnt att samma öde skulle kunna vänta ROT-avdraget. Varför ska man segregera olika typer av tjänster, hur har ni tänkt egentligen? Fp Liberalerna anser att avdraget bör utvecklas, och jag kan bara ansluta mig.

Bästa nyheten idag är förstås att Datalagringsdirektivet stött på patrull i form av den tyska Författningsdomstolen. Jag tycker att frihetsbegreppet bland oss uttalade Liberaler försvunnit och hoppas på en rejäl genomlysning av Datalagring och alla andra integritetsfrågor inför valet. Att kunna jobba vidare och veta att Hatalagringsdirektivets implementering strider mot tysk grundlag kommer definitivt hjälpa i det fortsatta arbetet för ett samhälle fritt från onödiga bodströmpålagor. Läs gärna kloke juristen Mark Klambergs postning som nyanserar beslutet ytterligare. Se även Mathias Sundin, Mikael Nilsson och Emma Opassande:s senaste postningar. I Liberati har vi en uttalad mening om frihetsfrågorna och vikten av att stödja kampen för den personliga integriteten i Internet-samhället.

Tack Björn Falkevik för att du skickade över det här klippet med Nikke Lindqvist som förklarar att även Google missat PUL och att kartläggningar av våra nätverk på intet sätt är begränsade till arbetet som bedrivs på Lovön.
Fler om das Bundesverfassungsgericht och Hatalagringsdirektivet:
AB, Piratpartiet, Isobel Hadley-Kamptz, Alexandersson, 2, Troberg, Scaber Nestor, 2, Ohlsson, Full Mental Straight Jacket, Ekots lördagsintervju med Peter Eriksson, Vedin, OlofB, Kullenberg, Hanna Wagenius, Hedin, Emma Opassande, Farmor Gun, Juristens funderingar, Falkvinge, Klamberg, Malmström. För närvarande är det alltså den tyska Författningsdomstolen och PP som är emot. Med all respekt, men jag har större förtroende för juristerna i Bundesverfassungsgericht än för Bodström!

4 kommentarer:

 1. "och veta att Hatalagringsdirektivet strider mot tysk grundlag"

  Det är bara deras implementation som strider mot grundlagen om man ska vara petig. Men det är naturligtvis ändå glädjande nyheter.

  SvaraRadera
 2. Tor, jag håller med och vet att du har rätt. Som medborgarinitiativ räknat så är det en bra sak och det öppnar upp för intressanta diskussioner.

  Det är ju hela möbleringen av nätet vi talar om, hur ska vi ha det med varandra? Vem ska kontrollera vad, vad är problematiskt och vad är önskvärt? Vi behöver fortsätta tala om frågorna och tack vare domstolen idag så får vi upp frågan på den politiska dagordningen igen. Bra sak!

  Många hälsningar
  /ffp:)

  SvaraRadera
 3. Min kommentar:
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/forfattningsdomstol-och-demokrati.html

  SvaraRadera
 4. Ännu en kommentar betr författningsdomstol mm.
  Givetvis borde riksdagen vara den som särskilt vårdar grundlagarna, men om den inte gör det då?

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/vem-ska-sla-vakt-om-grundlag-och.html

  SvaraRadera