tisdag 16 februari 2010

Sociogram by Google

Släng dig i väggen Lovön, här kommer Googles eget magnifika sociogramverktyg. I söndagens avsnitt av Sweet Sunday Web Crunch, #sswcrunch, gick Nikke Lindqvist igenom Google Social Search. Det var en fascinerande genomgång av det Google redan vet om våra kontakter med varandra. Integritetsproblemen är uppenbara, men som Nikke undrar: är det ett problem och är det något att vara rädd för? Jag tycker att det som alltid är en smaksak mellan frivillighet och ofrivillighet. Och vilket är egentligen värst: att en kommersiell aktör känner till våra rörelsemönster eller att en statlig myndighet gör det? Båda kan sälja och lämna ut våra uppgifter utan vår kontroll.

I lördags deltog Fp:s Björklund i Ekots lördagsintervju. Där fick han svara på frågan om SWIFT-avtalet och att Europaparlamentet röstat ned det tidigare i veckan. Till min stora förvåning var Björklund enig med våra kritiska liberala MEP:ar istället för att som jag trodde hålla med vår nya EU-kommissionär Cecilia Malmström. Mer av Mark Klamberg om SWIFT-avtalet, Christian Engström, HAX, OlofB.


Och jag hade verkligen inte tänkt lägga upp det här klippet men nu har det rusat runt på nätet och via många Fb-statusrader i veckor. Så för dem av er som ännu inte sett Keynes vs Hayek battla, here goes...Totalkopimi:Till sist:
Blondinbella finns numera på twitter. Löwengrip är störtskön och extremt företagsam. Följ på @lowengrip.

1 kommentar:

  1. Statliga myndigheter har ju förstås inom sina domäner mycket större komparativa fördelar när det gäller att idka fysiska och ekonomiska våldsutövningar, än vad Google har! Rikspolitikerna tycks ju tyvärr inte bry sig!

    SvaraRadera