måndag 21 juni 2010

UKM - riksfestival i Skara 2010 - projekt Skara sommarscen med Navid Modiri

När Navid Modiri dyker upp händer det saker. Idag är Navid i Skara där han, Jesper och Henrik dragit igång ett monsterprojekt med kort varsel tillsammans med ungefär 200 ungdomar mellan 13-19 år på UKM - Ung Kultur Möts, riksfestivalen i Skara 2010.

Projektet Skara Sommarscen har blivit en intressant övning där alla bygger demokratisk självkänsla tillsammans. Med kort varsel har gänget lyckats bygga en scen i Skara fornby och 12:00 imorgon inviger de scenen med en nyrepeterad musikal. Ungdomarna har lyckats få fler än 20 sponsorer och ska nu be ICA om hjälp med lotter för att kunna lotta ut allt de fått till skänks för att sedan skänka intäkterna till en välgörenhetsorganisation i Skara.

Ungdomarna har försökt ringa in Bert Karlsson, den lokala skivbolagsdirektören, men han lade tyvärr på luren då de ringde. Då de fick reda på att det är Berts födelsedag idag måndag så ringde de upp på nytt och sjöng ja må han leva.

Från idé till genomförande på nolltid. Målet med scenprojektet är att scenen ska få stå kvar över sommaren, komplett med back-stage-område och ljusslingor som drivs av solcellspaneler. Vilket bra exempel på praktisk demokrati och obama-esque "Yes, we can!"

Följ arbetet på nya bloggen: Skara Sommarscen
Pressmeddelandet som gick ut 19:25 - här går det undan!

Nu saknas bara du, Bert Karlsson!
Klockan 12:00 imorgon är du hjärtligt välkommen hälsar Navid och gänget.

Annan media:
Skaraborg Direkt.

Och så här ser Navid ut, om någon inte skulle veta:

Navid Modiri & Gudarna - Kung Midas from Bad Taste Records on Vimeo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar