måndag 26 april 2010

Hålla hov och privatlivets helgd

Är man Folkpartist ska man helst vara Republikan. Det finns en massa bra anledningar att vara Republikan men jag tycker att det finns en rad fördelar med ett litet kungahus, så som vi har det här. Veckan som gick har verkligen präglats av ett intensivt drev efter nyheten att Prinsessan Madeleine valt att bryta sin förlovning med Jonas Bergström.

Journalisten och kommunikationskonsulten Staffan Dopping (länken går till lång, välskriven postning - dubbelpostat på Medievärlden) är en av dem som har debatterat flitigt på Twitter @sdopping, #jonasgate, under veckan. Dopping argumenterar bland annat som Pär-Arne Jigenius: återhållsamhet när det handlar om brustna hjärtan är bra och det finns en gräns som bör respekteras. Pressetik handlar om "att balansera" sa Dopping i SVT Agenda igår:
Hoppas att Prinsessan får vara ifred i New York. Och här bidrog jag själv till personfixeringen och blev en lika god kålsupare som alla andra genom att ta upp det. Svår balansgång.

Fler:
Hovbloggen, AB Lena Mellin, Sveriges Kungahus, Svensk Damtidning, Sveriges Radio, Expressen. Ebba von Sydow - blogg, Twitter. Om privatlivets helgd: Johan Ingerö från 2009, Dick Erixon från 2009.

2 kommentarer:

 1. Mycket välskrivet! Jag instämmer tillfullo, bortsett från att jag inte räknar dig som en lika god kålsupare som alla andra.

  SvaraRadera
 2. HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär Sveriges anseende i världen, högt ovan maktbegär och simpla armbågar.

  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär Sveriges skimrande grund för flerhundraårigt Statsskick i Majestätisk Orubblighet, högt ovan republikers skiftande vindpustar.

  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär svenskars tillgivenhet, tacksamhet och respekt i Konungslig enkelhet och värme.

  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF ÄR Sverige och Folkets hjärta.

  SvaraRadera