söndag 11 april 2010

Snällismen på nätet äger

Tolv sekunder kampanjfilm från Folkpartiet Liberalernas Riksmöte den 13 mars 2010. Märks att jag kandiderar till Riksdagen - från Göteborg. Anledningen till att jag skrattar så mycket precis innan jag börjar prata är att kompisen Linus Ericsson, armen med mikrofonen till vänster i bild, och jag just står och skojar om ditt och datt. Folkpartiet Liberalernas youtube-kanal finns här.I senaste numret av tidningen Fokus finns det en genomgång av alliansens vallöften och hur regeringen har levererat. Tidningen DN har startat initiativet Valfläskkollen för att se hur det lovas och vad du kan få ut av det som väljare. Alltigenom bra att medierna faktiskt ställer sig till läsarnas förfogande och hjälper dem i arbetet inför valet.

Jag ansluter mig härmed till ämnet om önskvärd (?) politisk perfektionism och gammelmedias ibland hårda behandling av förtroendevalda i prasselpress. Mary XJ, Kent Persson, Farmor Gun i Norrtälje, Erik Laakso, Emma Opassande och Johan Westerholm är några av de som de senaste dagarna tagit upp hur nätet på många sätt är ett mer generöst ställe att vara på. Mary XJ har bland annat bloggat om hårdheten i behandlingen av Littorins vårdnadstvist och om bloggosfärens möjlighet att leva som vi lär.

I Storbritannien har det första twitteroffret fallit - Stuart "Twitter rogue" MacLennan. MacLennan fick dra tillbaka sin kandidatur till brittiska underhuset, delvis på grund av tweets som skrevs innan kandidaturen. Strävan är att den brittiska valrörelsen som just nu pågår för fullt inför valet den 6 maj ska bli den mest interaktiva någonsin. Det sänder minst sagt dubbla signaler när Scottish Labour väljer att dra tillbaka kandidaturen för MacLennan som kandiderade delvis tack vare en annan inställning - än etablissemanget - till sociala medier.
Ingen människa är felfri men vi kan alla hjälpas åt att göra saker och ting bättre.

För den som ännu inte läst varken Torbjörn Nilssons bok "De omänskliga" eller en recension så tipsar jag om Sanna Raymans recension, och om Nilssons recensionspostning. Jag önskar oss alla, ånyo, en värdig valrörelse. Med tanke på alla goda krafter som finns här är jag säker på att det kommer att gå alldeles utmärkt.

Nästa postning kommer handla om min del i projektet Politik 2.0 och varför jag tror på våra gemensamma ansträngningar på nätet. Två som redan skrivit om Politik 2.0 är Peter Andersson och Lilith Svensson.

3 kommentarer:

 1. *hehe*
  Härlig liten film! Jag återkommer med mer exakt omdöme om det politiska budskapet efter analyser osv.

  natti

  P

  SvaraRadera
 2. Annika, kul "vinkel" du gav snällismen.
  Skriver en lite text förresten om kramliberalismen.

  Men, jag undrar, jag saknar ditt namn bland de som skrivit under Väljarkontraktet! Jag förutsätter att du är minst lika mycket emot datalagringsdirektivet som du är emot FRA-lagen. Så det måste vara ett förbiseende att du inte är med på listan.
  Du hittar sidan via Mathias Sundin eller länk på min blogg.
  http://nejtilldatalagring.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Annika
  Måste den där ..oranga loggan där på sidan till höger vara så vansinnigt stor???

  :-)
  p

  SvaraRadera