onsdag 14 april 2010

Projekt Politik 2.0 - kärlek!

Allianskollegan, Riksdagskandidaten för Kristdemokraterna i Halland, Lilith Svensson i SVT Västnytt. Lilith är en av de politikerförebilder jag har när det handlar om att använda sociala medier:Den senaste tiden har jag ägnat som redaktör åt boken Politik 2.0 - konsten att använda sociala medier. Vad är det som händer när digital teknik möter den traditionella politiken? Den och många andra frågor finner svar och väcker nya frågeställningar i projektet Politik 2.0 - en bok och en blogg.

Huvudförfattare till boken är underbara kommunikationskonsulten Brit Stakston, medförfattare är Erik Laakso, Anders Mildner, Jocke Jardenberg, Niclas Strandh, Martin Lindvall, Emma Marie Andersson och Lotta Sandin. Nikke Lindqvist har också varit mycket delaktig i projektet. Fotograf till många bilder i boken är Tobias Björkgren.

Sexton politiker deltar med sina erfarenheter av sociala medier i politiken:
Seved Monke (FP), Göran Hägglund (KD), Lilith Svensson (KD), Eva-Lena Jansson (S), Peter L. Andersson (S), Alie Esbati (V), Rossanna Dinamarca (V), Anders Wallner (MP), Maria Ferm (MP), Annie Johansson (C), Fredrick Federley (C), Gun Persson (PP), Johnny Olsson (PP) Kent Persson (M), Mary X Jensen (M) och till sist jag.

Jag har fått frågan vad min roll är i projekt Politik 2.0 eftersom jag själv kandiderar till Riksdagen. Det var jag som frågade Brit Stakston om hon med sin erfarenhet hade lust att skriva boken om politik och sociala medier ur ett bredare perspektiv. I början av året talades det mycket om sociala medier men få politiker, och opinionsbildare, verkade ha en tydlig bild av vad det nya samtalet innebar mer än det vi hört om Obamas presidentvalskampanj. Det ville jag ändra på.

Brit Stakston tog initiativet till att alla partier med mandat i Riksdagen och Europaparlamentet finns representerade i boken och har gjort urvalet av politiker. På ett personligt plan ser jag att hela det befintliga politiska etablissemanget har en stor uppgift när det gäller att vinna demokratin på nytt. Min förhoppning är att vi tillsammans ska bredda det politiska samtalet genom att ta till vara på de möjligheter som nätet bidrar med. Tillsammans klarar vi att vinna valet för frihet och utan destruktiva krafter. Att jag sedan innerst inne hoppas på liberala framgångar och ett återval för alliansen är ämne för en helt annan postning.

Den 6 maj släpps boken Politik 2.0 - konsten att använda sociala medier och det firar vi i Stockholm med en uppföljning i Göteborg några dagar senare. Projekt Politik 2.0 finns på Facebook och Twitter.

Jag är oändligt tacksam: för att Brit ville skriva boken, för alla skickliga skribenter och politiker som bidragit! Det är en ynnest att ni finns och en stor ära att ni vill dela med er av klokskap, kunskap och erfarenhet. Ingen länkkärlek i världen kan riktigt illustrera men jag hoppas att det framgår ändå och att vi ses AFK snart så att jag kan säga det själv.

Välkommen att fortsätta samtalet!

/Annika
____________________________________________________


Måste passa på att ropa PING till NETROOTS också och skickar med det här finfina klippet där Seved Monke presenterar nätverket Liberala Bloggare. Det är så här vi jobbar. (#detarsaharvijobbar-taggen är för lång för twitter.) Ren bloggning, för alliansbloggare och alla andra, så klart. Kul har vi och kul ska vi ha! Det är det allra viktigaste! Nu kör vi så det ryker!P.S.: @fokustobbe bloggade om Tage Danielsson, känner mig ärad!
och Politik 2.0 på Martina Linds Politometern, några fler om 2.0: Wendt1 och 2, Jardenberg, Mary XJ, Persson.

3 kommentarer:

  1. Med tanke på att jag bara fick in tre personer i iPhone-fotot så fick det ju bli kontring.. :)

    SvaraRadera
  2. Tack Annika! Själv är du en förebild för mig vad det gäller nätverkande, det är du otroligt duktig på!

    SvaraRadera