måndag 19 april 2010

Politik: underhållningsbranschen för fula människor?

Den 6 maj är det parlamentsval i Storbritannien, och det ser glädjande ljust ut för Lib Dem. Morgonluft för våra liberala strävanden även här hemma. Här är konservative David Cameron på TED där han talar på temat "The next age of government". Hur gör man saker bättre utan att öka utgifterna? Sammanfattningen är att rätt politisk filosofi med ny teknik kan göra skillnad. Jag vill hinna med att trycka in mycket e-gov och opengov inför valet i höst men det måste bli fler som tycker att det är viktigt inom det politiska etablissemanget. Jardenberg vet mer.Det finns personer som på olika sätt går till botten med hur man bedriver politik. När jag tittar ur ett praktiskt politisk perspektiv är det oerhört spännande att få ta del av Nikkelins analyser av hur det går till rent praktiskt för vissa av utmanarpartierna. I den här postningen om sd analyserar han hur det går på nätet. Och även i Storbritannien är det mindre klädsamma krafter på frammarsch som Fokus skriver mer om.

I klippet skojar Cameron om att politik är "show business for ugly people". Vissa dagar anar man att så kan vara fallet. Totalt sett tycker jag dock ofta det rakt motsatta. Att det kan vara underhållande, det tror jag vi är många som håller med om.

__________________________________

Annat blandat:

Lite om askan:
#ashtag på Twitter; Vulkanpolitik enligt Rasmus Fleischer;
i Kanadas National Post #ashtag
Askan från den ljusa sidan, i bästa fall öppnar Arlanda imorgon rapporterar AB.

Falkvinges artikel på AB försvann mystiskt, se Emma Opassande. Lisa Magnusson om Internet som miljöräddare. LUF har gjort en massiv insats och värvat många fler än 100 personer i sin manifestation under förra veckan, bra jobbat.

De senaste opinionssiffrorna visar att vi i alliansen har mycket kvar att jobba för inför valet. Det blir ingen promenadseger, vi får anstränga oss, allihop! Henrik Oscarssons siffror.

Till sist en länk om hur bloggarna reagerar på olika händelser i dagspolitiken från Ny Teknik. Vi är ett gäng som faktiskt lyckas med positivt kampanjande trots politiska skiljelinjer. Jag uppskattar mycket initiativet kring ren bloggning som många därute tar fasta på, med respekt för er själva och varandra. Bra där!

1 kommentar:

  1. Om Libdem och Svensk politik:

    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/04/det-brittiska-opinionslaget-borde-ge.html

    SvaraRadera